Satış talebi
HMK’nun 367/2 maddesi amir hükmüne uygun olarak, kesinleşme şerhi bulunmayan kararların esas alınarak satış işlemine başlanması sorumluluk gerektireceğinden, kararın kesinleşmesi ile satış için ayrı bir dosya tanzimi, Sulh Hukuk Mahkemesi dosyasının alınarak satış dosyası içine konulması gerekir.ası gereklidir. Ortaklığın satış yoluyla giderilmesine ilişkin kararın kesinleşmesinden itibaren on yıl içinde taraflardan her birii satın almak isteyebilir.
Talep üzerine karar veren mahkeme hakimi tarafından görevlendirilecek Mahkeme Yazı İşleri Müdürü veya İcra Müdürü, satış işlemlerini yürütmekle görevlidir.rini tamamlayacaktır.
Dosyanın Satış Memurluğuna Teslim Edilmesi Talebi
Davalı tarafların satış talebini talep etmesi(Yalnızca davacıya değil, davalı olan kişiye de başvurabilir.)iletilir.)
Satış talep dilekçesi Sulh Hukuk Hakimliğine gönderilmelidir.Hakim, satış talep dilekçesini ilgili satış memuruna gönderir.yükseltir.
Yeni bir Ortaklığın Giderilmesi/Satış numarası, satış memurluğunun dosyasında bulunur.Bu satış dosyası işlemleri yürütür.yürütülür.
Dosyada satılmak istenen taşınmaz veya taşınmazın ayrıntıları ve hissedarlarir.
İcra ve İflas Kanunu’nun 121. maddesine göre, icra alacaklısı gibi paydaşlar, İcra Tetkik Mercii Hakimliğinden izin alınarak açılan davalarda kararın infazı isteyebilir.olabilir.
Satış talebinin amacı
Paydaşlar, satın alınan malların tamamını veya bir kısmını satılmasını isteyebilir.er. Her ürün için ayrı bir satış dosyası gereklidir.ğildir.
Satış talebinin yeniden arttırılması
Satış isteyen kişi, diğer hissedarların da satış talebinden vazgeçebilir.Ancak davalılardan herhangi birinin satışa devam edilmesini istemesi durumunda satış işlemleri de devam eder.uyum sağlar.